9 עובדות על אימוג'י

  1. שיגטהאקה קוריטה מחשיבה את אמו של אמוג'י.

תמונות של גטי
בשנת 1999, המעצב היפני שיגטאקה קוריטה יצר את האוסף הראשון של אמוג'י טלפון סלולרי לקראת הופעת הבכורה של "מערכת האינטרנט הסלולרית הגדולה הראשונה בעולם", המכונה ה- i-mode של NTT Docomo. התוכנית שהם עבדו עם "משתמשים מוגבלים עד 250 תווים בדוא"ל", לדברי קוריטה, "כך שחשבנו שאמוג'י תהיה דרך מהירה וקלה עבורם לתקשר. בנוסף להשתמש רק במילים בהודעה כה קצרה יכול היה להוביל לאי הבנות … קשה לבטא את עצמך כמו שצריך בכל כך מעט דמויות. " הוא השתמש במגוון של סמלים יומיומיים, תווים סיניים, שלטי רחוב ותמונות מאנגה לצורך ההשראה, ובסופו של דבר הגיע עם 176 תווים של 12 פיקסלים על 12 פיקסלים – גרסה מפושטת מאוד של התמונות שאנו טקסטים עכשיו על בסיס קבוע. .

"בהתחלה בדיוק עיצבנו את השוק היפני", אמר קוריטה בשנת 2016. "לא הנחתי שאמוג'י יתפשט ויהפוך לפופולרי כל כך בינלאומי. אני מופתע עד כמה הם נפוצים. ואז שוב, הם אוניברסאלי, ולכן הם כלי תקשורת שימושיים העולים על השפה. "

  1. היו הרבה דיונים על תוספת של כלב חם.
    ברצינות. מגמות דיגיטליות דיווחו על המחלוקת בשנת 2014, כאשר משתמשים מסוימים היו כל כך נרתעים בגלל היעדר אמוג'י נקניקיות עד שהם אפילו עתרו לבית הלבן בכדי לגרום לזה לקרות. כפי שמתברר, יש סיבה טובה מאוד לכך שהדמות לא נוצרה בתחילה.

"הבעיה עם אמוג'י הנקניקיות", אמר מארק דייוויס, מייסד שותף של קונסורציום יוניקוד, לוול סטריט ג'ורנל, "הוא, מה אתה רוצה אז עם הנקניקייה? היינו עושים אחת עם קטשופ או בלי?" הוא מביא נקודה תקפה – תוספות חשובות. אבל קוריטה לא התנגדה להוסיף במטבח המסורתי: "ביפן יש לנו אמוג'י אונגירי [כדור אורז], אז למה לא נקניקיות? נקניקיות הן אוניגירי לאמריקאים, נכון?"

(לא לדאוג – הנקניקייה ניצחה בשנת 2015, ואפל מכילה כעת אמוג'י מכוסה חרדל.)

  1. אפילו קוריטה מסתתרת על ידי האמביגיות של אמוג'י הלב.

"אנשים בכל הגילאים מבינים שאמוג'י בודד יכול לומר יותר על הרגשות שלהם מאשר טקסט," אמר קוריטה לאחרונה על יצירתו. "אמוג'י צמח מכיוון שהם עונים על צורך בקרב משתמשי הטלפון הנייד. אני מקבל שקשה להשתמש באמוג'י כדי להביע רגשות מורכבים או ניואנסים, אבל הם נהדרים להעברת המסר הכללי." עם זאת, אפילו הוא מכיר בכך שהודעות יכולות להתערבב בכל מה שקשור לאמוג'י כמו הלב, למרות שתחילה תכנן את הלב לפירושו "אהבה".

"לא הייתי יודע אם היא תאהב אותי או לא," אמרה קוריטה ל- Verge, כשנשאלה מה לדעתו פירושו של אמוג'י מהלב אומר, "אבל הייתי חושבת שזה דבר טוב. לא הייתי חושבת שזה שלילי."

  1. האושר של דיבר הנייד הועבר לאימוג'י.
    בשנת 2009, פרד בננסון – העובד השני במשרה מלאה של קיקסטארטר – השתמש בפלטפורמה של החברה שלו בכדי לממן פרוייקט תרגום אמוג'י, אותו כותר בשם Emoji Dick. בננסון היה מעריץ מושבע של אמוג'י ורצה למצוא דרך לדחוף את היצירתיות של הדמויות. הוא גייס יותר מ- 3500 דולר כדי לשלם לצוות שיעזור לו לתרגם את סאגת האדם והלוויתן של הרמן מלוויל לאמוג'י. למרות שזה לא ממש מתרגם בכל אחד מהמקרים, אמר בננסון למגזין סמיתסוניאן, "כיצירה רעיונית, זה מצליח."

אבל מדוע מובי-דיק, מלבד הכותרת הפנטסטית של התרגום? "הייתי זקוק לספר ברשות הרבים שאוכל להשיג את גרסת הטקסט הרגיל שלו בקלות", אמר בננסון ל"ניו יורקר ". "התנ"ך נראה ברור מדי."

בימינו, לאמוג'י דיק יש מקום בספריית הקונגרס, שרכש את היצירה בשנת 2014 ומציין כי היא לוכדת את התרבות ברגע הספציפי הזה בזמן. מייקל נוברט, מומחה פרויקטים דיגיטליים בספריית הקונגרס, אמר כי "על קוראיו של אמוג'י דיק להחליט אם לקחת את זה ברצינות כתוכן".

אם אתם מחפשים קריאה קלה, תוכלו לרכוש כאן עותק של התרגום בן 736 העמודים.

  1. מוקדם יותר, עסקים שהשתמשו באמוג'י כדי להתחבר עם לקוחות.

מייק מוצרט דרך פליקר // CC BY 2.0
תוך התחשבות בכך שאמוג'י הושק בשנת 1999, הרבה לפני שהפלאפונים הסלולריים התפתחו למכשירים המתוחים הטכנולוגיים שיש לנו כיום, לאמוג'י היו במקור מטרות שונות בהרבה. לדוגמה, הניו יורק טיימס מסביר כי דוקומו, החברה שפיתחה אימוג'י, השתמשה בהם כדי להעביר דוחות מזג אוויר למשתמשים הביפר.

אמנם זה מסביר רבים מהאמוג'ים הקשורים למזג האוויר, כמו ברק, שמש, מטריה ואיש שלג, דוקומו השתמש גם בתווים כדי להנחות משתמשים לעסקים מקומיים. המבורגר ייצג אוכל מהיר ואילו כוס המרטיני עמדה על הבר.

"הכל הוצג בטקסט. אפילו תחזית מזג האוויר הוצגה 'בסדר'", אמרה קוריטה לסטוריפי. "כשראיתי את זה התקשיתי להבין. תחזיות מזג האוויר בטלוויזיה היפנית כללו תמיד תמונות או סמלים לתיאור מזג האוויר – למשל תמונה של שמש פירושה 'שמש' … אני מעדיף לראות תמונה של השמש במקום טקסט כתוב

"בסדר."

  1. האמוג'י הפופולרי ביותר איננו פרוסת הפיצ'ה – או האגודלים.
    האימוג'י הפופולרי ביותר משתנים ממדינה למדינה. ביולי 2016 דיווחה מטרו כי טוויטר ניהלה כמה ניתוחים ואומרת ש"פרצוף הבוכה הנואש "הוא הנפוץ ביותר בארצות הברית, קנדה ובריטניה. בחירה פופולרית נוספת היא התווים המוזיקליים, שהם הבחירה המובילה בקולומביה, ברזיל וארגנטינה.

בנוסף, משתמשי טוויטר נוטים להעדיף את אמוג'י הבירה על פני כוס הקפה המהבילה, וכי הלב המלא מציוץ בתדירות גבוהה יותר מאשר הלב השבור. כשמדובר באוכל, עוגת יום ההולדת היא הכי בשימוש, ואחריה פרוסת הפיצה הקלאסית, והתות מסיים את שלוש הראשונות.

הפופולריות של אמוג'י נמצאת בשטף כל הזמן, כך שטוויטר אפילו עשתה פירוט של חודש לחודש. באופן לא מפתיע, הגולגולת הייתה בשימוש ביותר באוקטובר, ואילו עץ חג המולד היה בבעלותו של דצמבר. קלאסיקה נוספת, סמל "100", הייתה הפופולרית ביותר בנובמבר.

  1. יש סיבה לכך שאמוג'י של IOS POOP נראית כל כך דומה לקונכיית קרח הקרח.

בשנת 2012 ראיון המגזין בניו יורק את וילם ואן לנקר, שעזר ליצור 400 מתוך 500 הדמויות המקוריות של אפל. (השיחה התרחשה על טקסט, באופן טבעי.) כשנשאלה על הדמיון בין האמוג'י של הקקי לגלידה, השיב ואן לנקר, "יתכן כי כמה אלמנטים עיצוביים עברו שימוש חוזר ביניהם …"

  1. אב הרגשנים אינו אוהד של אמוג'י.
    הרבה לפני אמוג'י, אנשים התקשרו עם סמלי סמלים – ייצוגים של הבעות פנים שנוצרו עם סימני פיסוק. בעוד שאמוג'י הם ללא ספק מערכת הדמויות המפורטת והצבעונית יותר, פרופסור למדעי המחשב של קרנגי מלון סקוט פהלמן נוטה להעדיף את צורתו המקורית, אותה הוא מתייחס לשיחת לוח מודעות משנת 1982.

"אני מציע את רצף הדמויות הבא לסמני בדיחות: 🙂 קרא את זה לצדדים", אמר פלמן לקבוצה, ולפני זמן רב הביטוי התפשט ובמהרה שימש באוניברסיטאות אחרות לפני שעשה את דרכו לשיחות דיגיטליות מזדמנים ברחבי העולם.

אבל כשמדובר באמוג'י, אמר פלמן לאינדיפנדנט, "אני חושב שהם מכוערים, והם הורסים את האתגר לנסות למצוא דרך חכמה לבטא רגשות באמצעות תווי מקלדת סטנדרטיים. אבל אולי זה רק בגלל שהמצאתי את האחר סוג."

  1. מוזיאון האמנות המודרנית הוא בעל אוסף אמוג'י מקורי.

גטי
כן, קבוצת האמוג'י קוריטה שנוצרה בשנת 1999 היא כעת חלק מהתצוגה הקבועה של MoMA, החל מדצמבר 2016. והם אינם האובייקטים הדיגיטליים היחידים המוצגים בתצוגה: המוזיאון רכש בעבר את סמל ה- @ @ בשנת 2012.

האוסף שוכן בלובי המוזיאון ומייצג איזון בין המודרניות להירוגליפים, אחת הצורות העתיקות ביותר לתקשורת כתובה. עם זאת, עתיקים ככל שיהיו שורשי האמוג'י, השפעת האוסף המקורי בתרבות המודרנית נותרה חזקה. פאולה אנטונלי, האוצרת הבכירה במחלקה לאדריכלות ועיצוב, אמרה ל- NPR: "קשה להפריז בזה. זאת אומרת, אם אתה חושב על זה, איננו יכולים לחיות ללא אמוג'ים היום". "התרגלנו לעבות את המחשבות שלנו ואת סוג הרגשות שלנו בהן."