אימוג'י מיפן

אמוג'י קיימים כבר למעלה מ 20 שנה מאז המצאתם הראשונית לשימוש בטלפונים ניידים יפניים. כעת הם מוכרים ברחבי העולם, הם עדיין חושפים את שורשיהם באמצעות המספר הלא פרופורציונאלי של אידיאוגרמות הקשורות לתרבות היפנית. לדוגמה, יפן היא המדינה היחידה שיש לה מפה תואמת (????), ובין קומץ ציוני הדרך כמו פסל החירות (????) וכאבה (????), ביפן יש גם הר פוג'י (????) וגם מגדל טוקיו ( ????).

יש בו מזנון מלא של אוכל יפני שאפשר ליהנות ממנו, החל מסמלים כמו סושי (????) וראמן (????) וכלה בפריטים פחות ידועים כולל כופתאות אורז דנגו (????) ונרוטאקי או "עוגת דגים עם מערבולת" (????) מוגש לעתים קרובות עם ראמן. המשקאות תה matcha (????) וסאקה (????) הם יפניים באופן מובהק, ויש גם קינוח בצורה של פודינג פודינג פורים (????) וקאקיגרי, או קרח מגולח (????).

נכון לשנת 2019, Unicode – הסטנדרט לטקסט וסמלי מחשב – כולל כ -1,700 אמוג'י, אם כי הם מוצגים בצורה שונה בהתאם לפלטפורמה. המשמעות היא שתו מסוים עשוי להופיע יפני יותר, למשל ב- iOS מאשר באנדרואיד. "סיר אוכל" (????) בדרך כלל נראה פחות או יותר כמו נבה, אבל באנדרואיד הוא דומה לתבשיל מערבי. למרות שמקורו בדרום אסיה, "אורז קארי" ​​(????) בדרך כלל נזכר כיצד מוגשת הצורה היפנית של המנה – אך זה שוב משתנה.

כמה מהאמוג'ים הספציפיים ביותר ביפן קשורים לפסטיבלים. יש את הקדומאטסו או "אורן השער" (????) של ראש השנה, בובות Hinamatsuri (????), סרטונים של קרפיונים (????) ליום הבנים, עץ Tanabata (????), ואפילו הירח המלא והקישוטים הטקסיים (????) של פסטיבל הסתיו צוקימי. הדת היפנית מיוצגת על ידי הטוריי האדום המיוחד או השער של קבר קדוש של שינט (⛩️). ישנם גם הטנגו האנגלי המיתולוגי (????) ואוני, או אוגרה (????).

במקרים מסוימים קיימים אמוג'ים ספציפיים בגרסאות יפניות וגם בסגנון מערבי. לפיכך, ישנן גם טירה יפנית (????) וגם סניף דואר (????) המציג את סימן הדואר, וגם מקביליהם המערביים (????) (????). ניתן למצוא שטרות בדולרים (????), יורו (????) ופאונד (????), כמו גם ין (????). עם זאת, סמל המרת מטבע מראה בדרך כלל רק דולר וין (????). אמנם ככל הנראה סימני דולר מופיעים באמוג'י כסף (????????????), אולם חריגה מתמשכת העדיפה את יפן היא ש"תרשים עולה "מגיע בין (????), אך לא במטבעות אחרים.

דמויות שונות כוללות את שלושת הקופים החכמים הרואים, שומעים ואינם מדברים רע (???? ???? ????), שנלקחו מגילוף במקדש Tōshōgū של Nikkō, מחוות יפניות לציון אם משהו בסדר (????) או לא (????) וה אמוג'י קקי (????) שהבהיל את העולם בהתנהגותו העליזה כאשר האמוג'י פגע לראשונה במיינסטרים העולמי. מלון האהבה (????) הוא מפעל טיפוסי ביפן, אך ידוע שמשתמשים לא מוכרים במדינות אחרות מפרשים אותו כבית חולים המבוסס על "H" וסימני לב שהוא מציג.

אגב, אימוג'י נוסף המופץ לעתים קרובות מחדש הוא "הפנים המגחכות עם הזיעה" (????), שנפרס על ידי העם היפני כדי להביע התנצלות או מבוכה קלה. משתמשים במקומות אחרים בדרך כלל מביאים את זה לשחק כאשר הם רוצים להביע הקלה על הימנעות ממצב רע. פו! לעיתים תמיהה יכולה להביא לקריאות דמיוניות קומיות, כמו תג השם היפני בצורת צבעוני (????), שזכה לכינוי האנגלי "טופו על האש".

שורה ארוכה יותר של סמלים תופחים את דרגות האמוג'י היפני, אם כי הרוב מעט ידועים או משמשים מחוץ למדינה. יתכן שהזיהוי המובהק ביותר הוא הסימן למעיינות או למעיינות חמים (♨️) והסמל המוצג על ידי נהגים מוסמכים חדשים (????), המשמש בהרחבה בהקשרים אחרים פירושו "מתחיל". מגוון כפתורי קאנג'י המבטאים רעיונות כמו " ניתן לקבל ברכות "(㊗️)," אסור "(????) או" הנחה "(????).

להלן רשימה מקיפה ברובה של אמוג'ים יפנים. חלקם יפנים חד משמעיים, בעוד שאחרים עשויים להיות אייקונים אוניברסליים יותר אשר בכל זאת זוכרים גרסאות יפניות ספציפיות. מקרים גבוליים מסוימים אינם נכללים, כמו "כלב" (????), אשר באופן מסורתי הוצג כאקיטה-אינו, אך כיום הוא זן אחר